Meest gestelde vragen IP camera's

Veelgestelde vragen Hikvision camera's

Veelgestelde vragen Dahua camera's

 

Hikvision camera's 

Hikvision logo

Wat zijn de standaard gebruikersnaam en wachtwoord?
De standaard gebruikersnaam is "admin", het wachtwoord kies je zelf tijdens de eerste installatie.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat moet ik doen?
Als je tijdens de eerste installatie je e-mailadres hebt ingevuld en/of de beveiligingsvragen kan je klikken op 'wachtwoord vergeten'. Als je deze optie niet hebt ingevult moet de camera ter reparatie aangeboden worden.

Wat is het standaard IP adres van de camera?
Alle Hikvision en Hiwatch camera's worden uitgeleverd met een vast IP-adres 192.168.1.64. Om het IP adres te veranderen log in via de browser of gebruik de gratis applicatie "SADPTool".

Welke applicatie moet ik gebruiken om mijn camera te bedienen en de beelden op mijn smartphone of tablet te bekijken?
Alle Hikvision en HiWatch camera's worden bedient met de applicatie "Hik-Connect". Beschikbaar voor Android en iOS.

Kan ik de beelden van mijn Hikvison of Hiwatch camera opnemen op mijn NAS?
Surveillance Station geinstalleerd op een Synology of Qnap NAS ondersteunt standaard de meeste type Hikvision camera's. Als jouw specifieke model niet wordt ondersteund, kan deze via Onvif op het Surveillance Station worden geinstalleerd.

Kan ik camera's van een ander merk installeren op mijn Hikvision NVR?
Alle camera's die ondersteuning bieden voor Onvif 2.0 kunnen worden geinstalleerd op een Hikvision en Hiwatch Recorder. Zie de handleiding van je camera of deze Onvif 2.0 ondersteunt.

Ik kan niet aanmelden op mijn Hikvision camera via Onvif of mijn camera wordt niet gevonden via Onvif?
Onvif staat standaard uitgeschakeld op Hikvision en HiWatch camera's. Log in op de camera via de webinterface, schakel Onvif aan en maak een Onvif gebruikersnaam en wachtwoord aan.

PTZ (Pan, Tilt, Zoom) werkt niet via Onvif.
Om PTZ te kunnen bedienen via Onvif, dient de Onvif gebruiker "Operator" rechten te hebben. Log in via de webinterface op de camera en pas de Onvif gebruikersrechten aan.

Wat is POE en wat kan ik er mee?
PoE staat voor Power over Ethernet. Een PoE camera, in combinatie met een PoE NVR of PoE switch, kan je voeden over de netwerkkabel. Je hebt in dit geval geen losse adapter meer nodig om de camera van stroom te voorzien.

De SD kaart wordt niet herkend door mijn camera.
Controleer of de SD-kaart goed in het slot is geplaatst en formatteer de SD-kaart vanuit de applicatie. Controleer of de SD-kaart wel werkt in een computer of ander apparaat.

Hoe kan ik de beelden vanaf mijn PC of Laptop bekijken?
Installeer de gratis applicatie "iVMS-4200 Client" en voeg de camera's of NVR toe d.m.v. het serienummer. Je kunt dan de beelden vanaf elke locatie met een internet connectie bekijken.


Dahua camera's

dahua logo

Wat zijn de standaard gebruikersnaam en wachtwoord?

Standaard gebruikersnaam is "admin", het wachtwoord kies je zelf tijdens de eerste installatie

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat moet ik doen?
Als je tijdens de eerste installatie je e-mailadres hebt ingevuld en/of de beveiligingsvragen kan je klikken op 'wachtwoord vergeten'. Als je deze optie niet hebt ingevult moet de camera ter reparatie aangeboden worden.

Wat is het standaard IP adres van de camera?
De meeste Dahua camera's staan standaard op DHCP, dat wil zeggen dat deze standaard een IP adres van je router krijgt toegewezen. Mocht dit niet het geval zijn dat is het vaste IP adres 192.168.1.108, dit kan je veranderen via de configuration tool.

Welke applicatie moet ik gebruiken om mijn camera te bedienen en de beelden op mijn smartphone of tablet te bekijken?
Alle Dahua camera's worden bedient met de applicatie "Imou" (voorheen Lechange). Beschikbaar voor Android en iOS.

Kan ik de beelden van mijn Dahua camera opnemen op mijn NAS?
Surveillance Station geinstalleerd op een Synology of Qnap NAS ondersteunt standaard de meeste type dahua camera's. Als jouw specifieke model niet wordt ondersteund, kan deze via Onvif op de Surveillance Station worden geinstalleerd.

Kan ik camera's van een ander merk installeren op mijn Dahua NVR?
Alle camera's die ondersteuning bieden voor Onvif 2.0 kunnen worden geinstalleerd op een Dahua Recorder. Zie de handleiding van je camera of deze Onvif 2.0 ondersteunt.

Ik heb een nieuwe Dahua camera aangesloten op mijn bestaande Dahua NVR maar krijg zwart beeld met "conf.LoginErrorNo-18"?
Op de NVR is verouderde firmware geinstalleerd. Update de firmware naar de laatste versie en initialiseer de camera alvorens deze toe te voegen.

Ik kan de beelden van mijn 4k camera niet zien op mijn NVR?
Voor het weergeven van 4K beelden heb je een 4K NVR nodig. Om de beelden op een niet 4K NVR te kunnen zien is het mogelijk de camera op een lagere resolutie in te stellen. 

Ik kan niet meer dan twee beelden tegelijk live bekijken of terugkijken op mijn 4k recorder?
Omdat 4K beelden veel processor capaciteit vraagt kan deze maar twee beelden tegelijk weergeven. Als je in bezit bent van pc of laptop met een goede grafische kaart is het wel mogelijk om via de Windows applicatie SmartPSS meerdere 4K beelden tegelijkertijd weer te geven.

Hoe kan ik mijn camera resetten?
Je kan de camera resetten door 10 tot 15 seconden de resetknop ingedrukt te houden. De resetknop kan je vinden onder het klepje van de SD kaart (Bullet camera) of onder de Dome (dome camera).

De SD kaart wordt niet herkend door mijn camera?
Controleer of de SD-kaart goed in het slot is geplaatst en formateer de SD-kaart vanuit de Imou applicatie. Controleer of de SD-kaart wel werk in een computer of ander apparaat.